Villa Foia Vella

Groene bergen waar je ook kijkt. Fruitbomen die de geur van vers fruit verspreiden. Een licht briesje trekt over de infinity pool. Genieten is hier heel gemakkelijk

Comfortabel genieten

Villa Foia Vella biedt 1 appartement en 3 en-suite tweepersoons kamers met een prachtig uitzicht op het dal en de bergen. Je slaapt er heerlijk op hoogwaardige en comfortabele boxsprings en hebt het gemak van een luxe badkamer. Villa Foia Vella is rust, ontspanning en zorgeloos genieten. Midden in de natuur, een groen paradijs. Om een rustige sfeer te kunnen garanderen, verwelkomt Villa Foia Vella gasten vanaf 18 jaar.

Oase van ontspanning

Laat je in vervoering brengen door de natuurlijke schoonheid rond deze twee hectare grote oude olijfgaard – de vogels, de bloemen, de bomen, de bergen en natuurlijk de zon. De villa ligt in een ‘eigen’ dal tussen de Jalon Vallei en de bergen. Rond de villa is volop gelegenheid voor ontspanning, bijvoorbeeld luieren in een hangmat, vogels spotten of een verkwikkende duik in het ‘oneindige’ zwembad nemen. Direct vanuit huis kunnen korte en lange wandel- en fietstochten worden gemaakt. ’s Avonds kun je met onze goede kijker de nachtelijke hemel bewonderen.

Wat gasten zeggen...

Hartelijke ontvangst en vooraf hadden we al uitgebreide praktische en actuele informatie toegestuurd gekregen. Mooi sfeervol huis, enorme tuin met grote variëteit aan bomen en planten, prachtig en rustig gelegen met fantastisch uitzicht. Heerlijk ontbijt afwisselend en verrassend geserveerd op diverse terrassen. Persoonlijke aandacht voor de gasten, als geïnteresseerden gaf Robert ons bv een enthousiaste rondleiding door de tuin en gaf Letty mij een aangepaste maar weldadige yogales.
Ineke Nooijer
Letty en Robert verzorgen een top verblijf in Villa Foia Vella. Het zit ‘m zowel in de grote dingen (top kamer met badkamer, het ontbijt, het waanzinnige uitzicht, het zwembad en de rust van de natuur) als de kleine dingen (een warm welkom, de tips die worden gedeeld, de persoonlijke interesse en gesprekken). En dat alles op een ongedwongen manier. We kijken er naar uit om in de toekomst nog eens terug te komen!
Adriaan Bos
De eigenaren zijn zo vriendelijk en behulpzaam. Robert liet ons 's nachts door zijn telescoop kijken om Mars, Saturnus, Jupiter en de manen van Jupiter te zien. Letty heeft een speciaal veganistisch ontbijt voor mij klaargemaakt. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen in de bergen. Onze kamer had een dromerig uitzicht op het overloopzwembad en de bergen. En uitzonderlijke restaurants binnen 10 minuten. Alles was perfect!
Sandy Ahonen
Geweldige locatie, slaapkamers in boetiekstijl met eigen badkamer, grote comfortabele bedden, aan elk klein detail is gedacht om uw verblijf in alle opzichten zo comfortabel mogelijk te maken, veel mogelijkheden om te zitten en te ontspannen rond het pand, fantastisch zwembad. Gastheren staan klaar om te helpen met vragen, maar respecteren ook de privacy en ruimte. Uitzonderlijk ontbijt met kwaliteitsproducten, elke ochtend geserveerd in de tuin door Letty.
Helen Wilde

De kracht van puur natuur

‘Foia Vella’ is Valenciaans voor ‘oude gaard’. Dit is vruchtbare rode grond met geschiedenis. Met 3007 jaar oude olijfbomen. Met muurschilderingen die laten zien dat mensen hier al zeker 8000 jaar in harmonie met de natuur leven. Die overweldigende  natuurlijke omgeving nodigt uit om pas op de plaats te maken en de dagelijkse beslommeringen achter je te laten. Ervaar de kracht van puur natuur. Villa Foia Vella is een plek om te zijn en te verbinden: met jezelf, met de natuur en met elkaar.

 

Ontspan, geniet, groei

Villa Foia Vella is geïnspireerd raken en nieuwe inzichten opdoen. Een kleinschalige retreat waar je, als je wil, aan de slag kunt met je persoonlijke ontwikkeling en levenspad. Van yoga en meditatie tot leven- en loopbaancoaching. Samen denken we na over gebaande en nieuwe paden, over kansen en uitdagingen, over grote en kleine levensvragen. Je zult zien dat deze oude, wijze en vruchtbare grond tot nieuwe inspiratie leidt.

Letty & Robert

Villa Foia Vella vinden wij een paradijs. ‘Wij’ zijn yogadocente Letty Beek en talentontwikkelaar Robert Herok. Uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk en fijn het is om regelmatig even een stapje terug te doen. Te ontspannen, te genieten en wellicht ook stil te staan bij waar je ook alweer mee bezig bent. Waar je al dan niet bewust naartoe gaat. De natuur helpt daar heel goed bij. Wij vinden het geweldig om op deze bijzondere plek gasten te trakteren op een onbezorgd verblijf.

Vragen over The Jalon Valley

Villa Foie Vella ligt in de groene vallei tegen een indrukwekkende achtergrond van olijfgaarden en bergen, versierd met Moorse muren, en de Middellandse Zee vlakbij.
The Jalón Valley

Op zoek naar rust en natuur? Weg van de dagelijkse beslommeringen, hectische omgevingen en prikkelingen?