Voor Beginners en Gevorderden

Wandelen in The Jalón Valley

Zo veel te ontdekken...

De Jalón Vallei en de omliggende gebieden bieden een paradijs voor wandel- en klimliefhebbers, met enkele van de mooiste routes van Spanje. In dit gevarieerde landschap, dat bekend staat om zijn ongeveer 2.500 kilometer aan beschreven wandelpaden, kun je altijd rekenen op goed begaanbare en adembenemend mooie plekken. Voor de avonturiers zijn er ook uitdagendere paden die een stevige hike mogelijk maken. Te voet ontdek je één van de meest indrukwekkende kalksteengebergtes van het Middellandse Zeegebied.

Voor beginners en gevorderden

Of je nu een beginnende wandelaar bent of een doorgewinterde hiker, de Jalón Vallei biedt voor elk wat wils. Als je nog niet bekend bent met wandelen in heuvels en bergen, zul je snel verliefd worden op deze activiteit zodra je de eerste stappen zet in deze prachtige omgeving. Wandelen staat immers bekend om zijn ontspannende en stressverlagende effecten, en is bovendien uitstekend voor je conditie.

Gevarieerde routes voor iedereen

De vallei heeft een breed scala aan routes die geschikt zijn voor iedereen met een normale fysieke conditie. Geniet van het schitterende landschap van de Bernia, bewonder de imposante silhouetten van de Peñon de Ifach en de Puig Campana, en verken de diepe, mysterieuze dalen van de Tossalets de Porcs aan weerszijden van je pad. Met een paar stevige wandelschoenen ben je klaar voor een onvergetelijke dag in de natuur.

Voor de meer ervaren wandelaars is er de mogelijkheid om de lat hoger te leggen. Met een speciale uitrusting en extra energie kun je jezelf uitdagen op de steilere en ruigere paden, en zo een nog intensere ervaring opdoen. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling of een stevige hike, de Jalón Vallei biedt een unieke kans om te genieten van het beste wat de natuur te bieden heeft.

Bezoekers lezen ook...

Geologische pracht
Geologische pracht
Tradities in het dorpsleven
Tradities en het dorpsleven
The Jalón Valley

Op zoek naar rust en natuur? Weg van de dagelijkse beslommeringen, hectische omgevingen en prikkelingen?