Fietsen in de bergen

Voor fietsliefhebbers is The Jalón Valley een must

Wielrennen en mountainbiken

Voor wie van wielrennen houdt, is The Jalón Valley een must. Als je het gebied kent, kan het geen verrassing zijn dat de meeste professionele teams in dit specifieke deel van Spanje trainen voor de Vuelta, de Tour de France en de Giro d’Italia. Ook voor semi-profs, amateurs en mountainbikers zijn de vallei en de omliggende bergen de place to be.

Er zijn veel redenen waarom deze regio wordt bestempeld als perfect om te fietsen. Met meer dan 300 dagen zon en een gemiddelde temperatuur van 18 graden kun je het hele jaar door fietsen. Daarnaast zijn de wegen goed onderhouden, is de bewegwijzering duidelijk en moeten (auto/motor)bestuurders in Spanje bij het inhalen van fietsers minimaal 2 meter afstand houden en snelheid minderen. Voeg daar de prachtige natuur, de lekkere en gezonde Spaanse keuken en de perfecte luchtkwaliteit aan toe en je begrijpt waarom deze regio de ultieme plek is om te fietsen.

 

Cols van de eerste, tweede en derde categorie

The Jalón Valley heeft een ‘bikey-sfeer’, mede dankzij de uitdagende Coll de Rates en diverse fietscafés. De combinatie van het gevarieerde landschap met bergen en valleien maakt elke tocht tot een unieke ervaring. Er zijn veel bedrijven voor fietsverhuur in de vallei, waardoor je uitstekend materiaal kunt huren tegen zeer redelijke prijzen. Desgewenst kan je fiets (uiteraard goed afgesteld) bij je accommodatie worden afgeleverd. Een impressie van de vele fietsroutes in en rond The Jalón Valley vind je hier.

Bezoekers lezen ook...

Hiken in de bergen
Het wandelparadijs
14 18-holes banen
Golf
The Jalón Valley

Op zoek naar rust en natuur? Weg van de dagelijkse beslommeringen, hectische omgevingen en prikkelingen?