Ontspanning en bezinning

Helemaal tot rust komen in The Jalón Valley

Uitnodigen tot rust

De Jalón Vallei nodigt uit tot rust, bezinning en het hervinden van je energie. Dit kun je doen onder vakkundige begeleiding, alleen, of met een groep. Er zijn verscheidene mogelijkheden om geestelijk én fysiek op te laden. Naast ontspannende uitjes en actievere activiteiten om je gedachten te verzetten, kun je bijvoorbeeld denken aan massage, yoga, en meditatie.

Yoga

Yoga verbindt het lichaam, de ademhaling en de geest en kan bijdragen aan het verminderen van stress en onrust. Het woord yoga ( योग ) is als woord afkomstig van het Sanskriet युज् , dat zoiets betekent als hechten of verenigen. Yoga is een hindoeïstische filosofie die leert het gevoel, de geest en het lichaam te beheersen, met als doel dichterbij het hogere, het goddelijke te komen. In de westerse wereld is vooral hatha-yoga bekend, een combinatie van asana’s (fysieke houdingen) en pranayama’s (ademhalingstechnieken). Afgeleide yogatypen zijn ashtanga vinyasa yoga en bikramyoga, die een iets dynamischere serie van oefeningen kennen, en natya-yoga, dat dansend wordt beoefend. In de vallei zijn ervaren yoga-docenten die verschillende typen yoga verzorgen, ook individueel.

Meditatie

Eveneens bekend als manier om ontspanning en rust te vinden, vooral bekend uit het Hindoeïsme en Boeddhisme, is meditatie. De pure omgeving, frisse lucht en rust lenen zich goed voor focus, observatie en loslaten. Al dan niet in combinatie met een mooie wandeling door de natuur zijn dit ideale omstandigheden voor concentratie-meditatie en vipassana meditatie.

Massage

Ook massages behoren tot de mogelijkheden voor ontspanning van spieren en het loslaten van stress. Massages kunnen op locatie worden verzorgd. Wat dacht je van een Zweedse massage of dieptemassage in de olijfgaard, een sportmassage na een actieve ochtend, een behandeling met reflexologie, of een Thaise massage?

Bezoekers lezen ook...

The Jalón Valley

Op zoek naar rust en natuur? Weg van de dagelijkse beslommeringen, hectische omgevingen en prikkelingen?