Culinair avontuur

Tapas en Sterren in The Jalón Valley

Ontdek het heerlijke eten

Op culinair gebied is er veel te ontdekken in de Jalón vallei. Er zijn vele restaurants waar je een uitstekend menu van de dag (menú del día) eet voor een bescheiden prijs of waar je een heerlijke selectie tapas vindt. Ander goed nieuws: steeds meer chefs vestigen zich in deze regio waardoor ook op (bijna) sterrenniveau eten mogelijk is, maar nog wel tegen Spaanse prijzen. Daarnaast zijn er ook meerdere toprestaurants met één of meerdere Michelinsterren op korte afstand. Kortom: van tapa tot estrella, alles in de buurt!

Sterren

In Dénia, Calpe en Xabia zijn meerdere restaurants beloond met 1 of meer sterren, en zo zijn er nog verschillende te vinden langs de kust. Deze regio combineert de producten van het land met die van de zee door zijn ligging, en profiteert ook nog steeds van de Moorse invloeden in de keuken. Deze inspirerende combinatie levert een keur aan smaken en geuren op.

*** Quique Dacosta – Denia; * Peix & Brases – Denia

** Bon Amb – Xabia; * Tula – Xabia

* Casa Benardi – Benissa;

* Orobianco – Calpe; * Audrey’s – Calpe; * Beat – Calpe

* Casa Pepa – Ondara 

Bodegas

Daarnaast timmert de wijnregio tussen Valencia en Alicante ook succesvol aan de weg. Er zijn verschillende interessante grote en kleine bodega’s te bezoeken en zo kun je ontdekken dat de vallei, die vooral bekend staat om een uitstekende moscatel dessertwijn, steeds meer witte (droge moscatel) en mooie rode wijnen produceert.

Pepe Mendoza Casa Agrícola – Lliber

Bodega Rico – Xaló; Bodega Xaló – Xaló

Bodega Montesanco – Teulada 

Les Freses – Jesús Pobre

Bezoekers lezen ook...

Ieder dorp heeft zijn markt
Lokale markten
Historie van de vallei
Tradities en het dorpsleven
De bergen in...
Het wandelparadijs
The Jalón Valley

Op zoek naar rust en natuur? Weg van de dagelijkse beslommeringen, hectische omgevingen en prikkelingen?